BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 23, 2009

mencari mOdal ;)

assalamualaikum w.b.t

salam mahabbah dan sakinah buat pelawat blOg sekalian. salam seindah aliran tasik huffaz setenang iman di dalam jiwa.. mOga hari ini lebih baik dr semalam dan esok lbh baik dr hari ini. insyaAllah.

ana xtau nak tulis apa sebenarnya, ketandusan idea. tp ana rindu sangat kt blOg ni walaupun xde orang melawat :). xde benda yg serius utk ana conteng kat sini, cuma baru siapkan cerpen dan insyaAllah sedang merangka cerpen satu lagi dan tak mustahil dilanjutkan menjadi novel ;)..insyaAllah doakn.

kelahiran al-haura' maqsurah..terlahirnya seorang mujahidah agama. insyaAllah.

ana termenung sejenak setelah berhempas-pulas mencari mOdal utk 'dijual' pd esok hari depan ustazah. mOga mOdal ni Allah berkati. sejenak ana termenung melihat huffaz kini, semakin hari bertambahnya bilangan yang gugur syahid di medan istiqomah dlm perjuangan..perjuangan sbg hamalatul quran@pendukung quran. menjadi quran bergerak...

realiti tak seindah fantasi sahabat. ana yang baru setahun jagung di dalam dunia ini terasa seperti ingin bersara, namun ada hikmah kenapa Allah campakkan kita ke sini. bukan tak bersyukur, tp beratnya tanggungan kami ini Allah saja yg tahu.

sahabat,
bukan senang atau suke2 nak jadi huffaz ni. mendabik dada jauh sekali. kami takut, kami sedih, kami dalam bayangan azab Allah sntiasa krn takut..apa yg kami lakukan quran akan laknat kami semula.

carilah kembali iman!!

mungkin iman tak bisa bersuara sehingga kekuatan itu kita tak terasa. sedangkan Allah sentiasa b'sm bukan?

bagaimana seorang huffaz tega membuat maksiat sedangkan dia tahu dan hafal yg Allah sntiasa mendengar dan melihat hambaNya...iman kita kontang! iman kita gersang

sahabt tarbiyyah yg sntiasa ana kasihi,
usaha ats iman. hakikat iman itu sndiri. makhluk tiada kuasa melain Allah, minta pd Allah bkn b'hrp pd manusia. disini terletaknya iman kita. carilah kembali Allah dalam hatimu, carilah Allah dalam setiap desah nafasmu..carilah Allah dalam tiap denyut nadimu..masih terasa Allah bersama?

sebenarnya ana tulis ni utk ana, ana akui ana terasa goyah sedikit sejak akhir ini. ana terasa jauh..ana mudah terasa sayu. yaAllah, pandu hati2 kami menuju Engkau yg Haq. jelaskan yg Haq agar kami jauhi kebatilan..amiin ya Rabb

CARILAH HATI MU...

3 comments:

نور رافيدة المجاهدة said...

salam mahabbah....
hanisah....terima kasih atas post yang penuh bermakna nih.. bermakna bg seseorang yang sedang berpadu tenaga untuk mencari "modal" dalam dunia huffaz nih...

semoga Redha Allah sentiasa bersama kita.. salam perjuangan dik...

wassalam.

p/s : tingat gak..akak pun kne pulun tmbh modal nih..huhu

Fatin Filzah said...

nisah...
akak nak email awk..
please..
yg hr tu akak dah lupa katne akak simpan email nisah..
bagi ye..

نور رافيدة المجاهدة said...
This comment has been removed by the author.