BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 29, 2010

fitnahlah aku

assalamualaikum wbt

alhamdulillah, akhirnya daurah huffaz yg mengambilmasa lebih kurang 3 bulan terlaksana. pelbagai mehnah dan tribulasi yg MT dan KD hadapi sepanjang mengendalikan program ini. dan kemuncaknya sewaktu program ini berlangsung. ana tulis dr kacamata siti hanisah abdullah sani..bukan org lain.

terlalu byk peristiwa yg berlaku sepanjang ana dan sahabat2 bertungkus-lumus memerah keringat. semestinya yg plg byk buat kerja adalah MT program. ana lihat kesungguhan KD2 dn MT dlm menjayakannya. tak keterlaluan kalau ana nyatakan yg ana sayang dgn program ni. kita sama2 fight dgn segala usaha yg ada. walaupun kesihatan ana sgt tidak mengizinkan. alhamdulillah, doa dn perhatian dr shbt menjadikan ana kuat.

bergaduh, berselisih pendapat, tertawa, tersenyum, tertekan dan sebagainya adlh lumrah dlm menjayakan program. ana msh ingat macamana ana 'bergaduh' dgn salah seorang yg berjawatan dlm program tersebut. alhamdulillah akhirnya selesai, dn kami tutup buku!

ana juga tertekan dgn krjasama ketua yg sgt byk komitmen. tp smgt daurah ada dlm diri ana walaupun terpaksa bergerak seorang diri. kontroversi melanda tatkala ana dilantik menjadi KD. sehingga fitnah tersebar luas. "xmenjaga ikhtilat" adlh isu yg plg hangat diperdebatkan tatkala nama ana menjadi popular. ana popular dgn fitnah!

yg paling ana hairan, tiada seorang pun dr mereka yg memfitnah ana face2face dan tanya keadaan sebenar apa yg berlaku. yg ana dpt adlh berderu-deru mesej yg minta ana jaga ikhtilat dn muamalat dgn banin. ana dihukum. ana terasa dihukum. semua yg ana lakukan tak kena. br angkat call dr ketua, semua mata memandang ana terutama yg memfitnah ana. sampai mesej dr ketua, semua curiga. mereka menghukum ana seolah ana adlh pelacur jalanan dan selamanya akn menjadi pelacur dan akhirnya neraka jahannam adlh tempat ana! naudzubillah. ana menanti dr mereka bertanya ttg hal yg sbnr..xda siapa pn. macam ni sikap seorang pendakwah yg antum dan antunna laungkan???

dr sem1 ana penuh dgn kontroversi. dituduh kaple dgn banin dq dan ada antara mereka mengadu pd ustazah tasmi' ana, quran ana terganggu sbb ana kaple. ana beritahu pd ustazah, "ustzah, krm slm pd yg fitnah sy dan beritahu pd dia heret banin yg kaple dgn sy bwk jumpa ustazah dn sy. tanya sendiri dr mulut banin tu adkh dia kaple sy? wallahi ustazah, sejahil sy alhamdulillah xpnh kaple". sampai sekarang, banin yg kaple dgn ana xmuncul. macamana ana nak kaple, nombor banin pun ana xda dlm hp. kalau dah habis gerak kerja, deletelah. ana nak buat apa dgn nombor tu. dan yg fitnah ana adlh org yg dianggap thiqoh di dq. depan ana manis muka, tp blkg ana hati busuk! fitnah ana sana-sini. bwk cerita...

kerja tetap kerja! alhamdulillah saat akhir ketua ana bg komitmen yg baik. syukrn jazilan. dan ia mengundang kontroversi krn ketua ana adlh pengerusi sem IRSYAD. takut kalau ana 'menggoda' pengerusi sem..astaghfirullah. hadap sgt ke ana dgn pengerusi sem. ana dh xtahu nak buat apa. handphone ana dicheck..takut2 kalau ada mesej lagho dgn ketua. dan handphone org lain, xdicheck pun??knp bias sgt??

apa yg berlaku, biar Allah yg jwb. fitnahlah ana selagi antum antunna msh berkesempatan untuk fitnah! nikmatilah fitnah tu selagi terasa nikmatnya. ana dh taklarat nak dengar dan melayan semua fitnah bodoh!!! kesabaran ana tercabar..tp mak pesan,"biar Allah yg uruskan. mintak Allah tunjuk. kita xda kuasa. sbb yg fitnah anis adlh org yg berpengaruh dn thiqoh..biar Allah yg urus".

ana sengaja tak datangkan dalil krn kita sedia maklum kedudukan fitnah itu...

daurah huffaz..perjalanan yg penuh kontroversi namun kenangan manis plg bermakna. ana puas! walaupun ana dan shbt2 terkorban.

jmpa di lain lembaran..salam mujahadah :)

3 comments:

pohon (^-^) rendang said...

........
pe da jd...?

hanisah yusra [BPDQ] said...

ape yg ak tulis..itulah yg terjadi
dil, amyb ko nmpk muke ak len time ade banat tu ckp dgn banin tu
muke ak len bkn sbb dia ckp ngn banin..
tp knp ak bt prkara yg serupa dia prsoalkn?
n ak taw ko sgt perasan wajah ku time tu+penat yg amat

pohon (^-^) rendang said...

ade jg dgr2 tntg ni, but to discuss with u time tu, bkn masenye, mmg nmpak ko agk stress n penat...

smthng going wrong,

insya Allah, akan terlerai. smoga Allah tunjukkan mane yg HAK dan BATIL. need to istighfar much2 more nis. agar dpt berlapang dada siapa pun yg khilaf.