BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 20, 2009

aku dibius cinta

bismillahirrohmaanirrohiim...

ana bagitau awal2..post yg ni tak berguna sangat. jadi kalau antum takde mood better jangan bace. nanti lain jadinye. ok?


ana rindukan dia



jangan tanya kenapa..ana sendiri taktahu. kali ni 70% ana menulis dengan perasaan, biarlah. izinkan ana melepas segala di sini. memang kitorang takde apa-apa, malah mulanya juga belum. tapi aku ngerti kok apa yg ada dalam hati masing-masing



air mata ana pernah gugur sebab keputusan yg kami ambil. ana tak rela. dan ia harus demi masa depan kitorang. lost contact itu kadang menyeksakan hati ana..nak kata cinta, ia belum sampai tahap itu. namun dalam 5 orang muslimin yg ana contact(dulu laa)..dia yg paling berhasil memujuk dan menghentikan air mata ana.




dia tak beri kata-kata.."ala sayang janganla nanges".."bucuk2,tak baik nangis tau"..kalau ada yg pujuk ana camtu, ana blahh je. baik pujuk diri sendiri. dia ada skill utk menghentikan tangis ana. dulu, masa dia call..ana tengah nanges




"kenapa ni?"..ana diam. walaupun dia taktau apa yg terjadi, namun dia berhasil membuka minda dan buat ana fikir adakah layak perkara itu untuk ditangisi. then dia pesan, "(my name) kene kuat, tenang dan ceria. ujian hidup ni pelbagai, kalau tak kuat tak boleh la. Kalau nanges masalah tak selesai, tapi kalau (my name) kuat..dan fikirkan jalan penyelesaian, insyaAllah Dia tunjukkan jalan"




kata2nya tak sehebat dr fadzilah kamsah, namun itu yg buat hati ana terpujuk. bkn kerana ana sayangkan dia, waktu tu dia besties ana sj. banyak lagi nasihat dia. tapi ana terpaksa padam, kalau ana ingat..ana akan nanges. ana taknak dah nanges sebab dia, takde makna. even ana tau dia sedikit "sakit" dgn semua ni.




lagu tashiru,maaf tuk berpisah lagi memeritkan. tapi kene kuat! kene cool and rilex, sebab tak mungkin sesuatu akan terjadi antara kitorg..tak mungkin. ada satu soalan yg dia tak jawab, dia jawab biarlah masa menentukan. dia ngerti kok yg aku perlukan kepastian..




biarlah dia. tapi ana ingat.."sy perlu lengkapkan diri sy dgn ilmu agama utk memiliki awk.." . ouh..yaAllah,kuatkan aku. jangan dibiarkan air mata gugur lagi walaupun di hati Engkau saja yg tahu. dah lah, itu dulu. hanya kenangan dan sekarang adalah realiti yg perlu diharung. ia tidak meninggalkan luka, tapi kesan yg cukup mendalam. antara 5 org itu, dia faham apa yg bergelora di hati ana..walau dia tak lihat ana tak telefon, dia tahu ana nangis. dia tahu ana tersenyum atau hilang mood. mesej dia datang kala ana rasa ingin rebah..mgkn kebetulan. tapi itu dulu..dan sekarang..ana perlu bangkit!




*sekadar coretan kosong oleh tangan dan hati ana yg Allah anugerahkan. sekali lagi, izinkan ana melepaskn segalanya. perkara ni..dulu! dan sekarang ana simpan rasa kasih dan sayang ini hanya utk yg berkelayakan..mga dipertemukan dgn putera agama yg benar2 menyayangi dan mencintai diri ini, dpt buat kerja dakwah sama2 :)..ameen. eh, terberangan jauh pulak..lambat lagi cik nisah! hehe

3 comments:

sufiyyah zulkifli said...

insya Allah.
bukan angan, tapi cita.
:)

x silap, dalam buku Anbakri,

dia tulis gini,

"beza angan dan cita adalah usaha"

^-^

let's strive and do our best,
let Allah do the rest! in everything.
nikahwin ke belajar ke.

hik3.

semoga tabah selalu.

c!km!stry said...

sayang..
sayang semoo..
ahahaaa..
ai takut u bz la,
kang xterbuat..
okes, nanti ai tag u ye dear!!

hanisah yusra [BPDQ] said...

syukrn sufi.huhu.xtau knp tba2 je dtg rs gitu,tp xblh diikutkn sgt.it will ended in smoke klu melyn sgt.sbb kta dmba cnta Allah,dn kta xsdar yg Allah 10kali kasihkn kta..malah beri ksh syg yg tiada tndgnya.kdg kta lpa dn terlepas pndg..huhu.ameen.