BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 5, 2008

mein plan after SPM

Assalamualaikum...

waaa..udah lama nggak ketemu disini. Kangen bangat. Oklah,ana disini nak menjawab soalan-soalan lazim yang orang sekeliling akan bertanya apabila SPM dah habis. Nak buat apa lepas ni? Nak kerja ke? Nak kerja kat mana? Belajar keretalah..belajar kat mana? Taknak masuk kelas apa-apa ke?

Uishh, 8 hari 8 malam pun tak habis nak jawab. Jadi, ana tolong jawab pertanyaan semua tu kat sini. InsyaAllah, selagi terdaya ana jawab.

Q:nak buat apa lepas ni?
A:banyak perancangan, tapi tak taulah boleh buat semua ke tak. InsyaAllah,pertama sekali nak belajar kereta. Kedua, nak pergi kelas "apa-apa". Ketiga, nak belajar buat gelang,kait,sulam manik,macam sulamlah. Kira kelas menjahit la. Semua boleh. Keempat, update mein blog. Kelima, decorate bilik(dah macam kandang kambing dah..ish3). Keenam, melancong ke seluruh rumah abang-abang yang terdapat di Malaysia. Ade ke patut mein brothers suruh ana jadi maid,ish3..for Melly,Daniel(my hero),Dina..tunggu mak usu ya.nanti korang,mak jage. Sekarang ni ada kat Pahang, jaga Fatimah, Aisyah, Zainab..huhu. Abang pun dah sihat. Ketujuh, buat research sikit tentang apa-apalah. Kelapan, haaa,ni paling penting..nak qada' baca novel..like Syabab Musafir Kasih(Fatimah Syarha..my sis),Tunggu Teduh Dulu(Faisal Tehrani),Syahadat Cinta(Taufiqurrahman),Aku Terima Nikahnya(Hasrizal Abd Jamil..orang lain dah khatam 8juta kali dah), dan banyak lagi...sampai tak ingat. Kesembilan, jalan-jalan makan angin..bia kembong perut.huhu. Jalan pun kat KB Mall je..kat Kelantan ni nak jalan mana lagi. Orang-orang yang dah booking..Amalia,Syamila(kat KL),Kak Alynn(Shah Alam),Kak Fida(not sure,akak ni busy sangat),'Izzah(Hafizah yang thiqoh,alamak malu.Redah je la,mein bestfriend since sri aman), dan banyak lagi..tunggu pengesahan.ish3. Kesepuluh, jadi maid kat rumah sepenuh masa. Lepas ni tugas memasak ana akan ambik alih sepenuhnya. Waa,kalau kari cair jangan mengungut ya. Kemas rumah, cat rumah, cat bilik, beli sikit hiasan..haa,oklah. Kesebelas, InsyaAllah yang terakhir..beli kasut. Hari tu mak dah buang. Sedih bangat. Haa,tu perancangan ana. InsyaAllah, moga-moga Dia mudahkan segalanya.

Q:nakkerja ke?
A:Ishh, antum rase sempat ke ana nak kerja..dengan perancangan sebegini rupa. Tengoklah,kerja kat rumah sendiri pun da banyak.

Q:Nak kerja kat mana?
A:Stakat ni belum fikirkan lagi, tapi akalu boleh nak kat SecretRecipe,tapi tak rasenye. Ayah tak bagi.

Q:Belajar kereta kat mana?
A:InsyaAllah kat Yakin Pandu dengan kawan mak, Mak Cik Jah. Mudah2an.

Q:Taknak masuk kelas apa-apa ke?
A:Naaaak, nak sangat. Macam-macam nak masuk ni,tapi kena mintak permition ayah dulu. Ayah bagi beberapa kelas je. InsyaAllah, lancar semuanya.

Ok, ana dah peruntukkan beberapa juta saat untuk jawab soalan lazim ni. Hakikat wa majaznya, Allah yang tentukan. Ini hanya perancangan, tak semua terlaksana..mungkin. Ikut kesempatan yang ada. Kadang-kadang ada hal-hal yang tak jangka berlaku..macam sekarang ana dah ada kat Pahang, abang sulung ana suspect Denggi, Alhamdulillah lepas makan sup ketam, dah baik.

ok..jumpa di post yang lain...

wassalam

3 comments:

ash of wrath said...

byk nye plannn
blaja memasak tade ke cik nisah oi

thE pengaranG said...

huhu.
good luck nisah!
live life to the max!
:)
wal 'asr...
xdtg la reunion 10/12 ni?
-sufiyyah-

hanisah yusra [BPDQ] said...

memasak msk dlm "kelas apa-apa"..kne blaja dr A smpi Z oo..huk2..reunion?insyaAllah x kot..hehe,coz my bro blk la..kne memsk ape sume..mayb len kali